Öresunds Veterinärklinik | Ett sista farväl
Öresunds Veterinärklinik. När ditt djur behöver vård. Fyra kliniker, Malmö, Vellinge, Lund, Limhamn.
55
page-template-default,page,page-id-55,page-child,parent-pageid-10,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Ett sista farväl

Ett sista förväl
Som djurägare kommer vi alla till den dag då vi måste fatta det svåra beslutet att låta vårt djur få somna in. Oavsett anledningen är det en stor sorg.
Vi som arbetar på Öresunds Veterinärklinik vet att det är en svår stund för dig. Vi gör vårt yttersta för att se till så det går så lugnt och fint som möjligt.
När den största sorgen lagt sig finns alla fina minnen kvar som vi kan bära med oss.

Hur går det till?
När du kommer till oss och anmäler dig i receptionen, får du skriva under en anhållan om avlivning. Vi kontrollerar din legitimation.
Vi brukar ta betalt före avlivningen, så du slipper detta efteråt.

Om du behöver ha ett livintyg till ditt försäkringsbolag bör du säga till om detta i samband med att du bokar tid. Då kan en undersökning av djuret ofta vara nödvändig för att avgöra orsak till avlivning.
Kontakta ditt försäkringsbolag så inga oklarheter behöver uppstå efteråt.

Om du är ägare till djuret och inte är med, behöver vi en fullmakt från dig. Detta är en säkerhet så att ingen obehörig ska kunna låta avliva ditt djur.

Så snart ni är klara i receptionen kommer du och ditt djur få ett rum som vi förberett till er. Ljuset i rummet är dämpat och vi har tänt stearinljus.

Ditt djur får först en lugnade spruta som kan ges i nacken. Efter en kvart sover ditt djur och då ges en injektion med avlivningsvätska. Det är ett sömnmedel och ditt djur faller in i en djup sömn. Andningen upphör snart och efter en stund slutar hjärtat att slå.

Du bestämmer om du vill vara med under avlivningen eller bara vara med under den tiden som den lugnande sprutan verkar.

Du får stanna kvar hos ditt djur efteråt och ta farväl i lugn och ro. När du går tar vi hand om ditt djur på det sättet som du har önskat.

Flattinge Smådjurskremering hämtar ditt djur hos oss.

Du kan välja gemensam kremering eller separat kremering.

Separat kremering tar ca 2 veckor och du hämtar urnan här hos oss. Stoftet läggs i en enkel träurna med namnskylt. Det finns även finare urnor som tillval att köpa.

Flattinge Smådjurskremering har en vacker minneslund med rofylld småländsk natur som är i anslutning till anläggningen.

Du kan även själv ta kontakt med Flattinge Smådjursklinik och efter överenskommelse lämna ert djur hos dem och sedan antingen hämta askan, få den hemsänd eller låta sprida askan i deras minneslund.

För mer info se deras hemsida: Flattinge Smådjursklinik