Öresunds Veterinärklinik | Ett sista farväl
veterinärklinik, djursjukhus, malmö, djursjukhus, veterinär, djursjukvård, hund, katt, smådjur, operation,, Öresunds veterinärklinik, veterinären, djurvård, lund djursjukhus, Limhamn djursjukhus, lund veterinär, Vellinge djursjukhus, Vellinge veterinär,
55
page-template-default,page,page-id-55,page-child,parent-pageid-10,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Ett sista farväl

Ett sista förväl
Som djurägare kommer vi alla till den dag då vi måste fatta det svåra beslutet att låta vårt djur få somna in. Oavsett anledningen är det en stor sorg.
Vi som arbetar på Öresunds Veterinärklinik vet att det är en svår stund för dig. Vi gör vårt yttersta för att se till så det går så lugnt och fint som möjligt.
När den största sorgen lagt sig finns alla fina minnen kvar som vi kan bära med oss.

Hur går det till?
När du kommer till oss och anmäler dig i receptionen, får skriva under en anhållan om avlivning. Vi kontrollerar din legitimation.
Vi brukar ta betalt före avlivningen, så du slipper detta efteråt.

Om du behöver ha ett livintyg till ditt försäkringsbolag bör du säga till om detta i samband med att du bokar tid. Ofta kan en undersökning av djuret vara nödvändig för att avgöra orsak till avlivning.
Kontakta ditt försäkringsbolag så inga oklarheter behöver uppstå efteråt.

Om du är ägare till djuret och inte är med, behöver vi en fullmakt från dig. Detta är en säkerhet så att ingen obehörig ska kunna låta avliva ditt djur.

Så snart ni är klara i receptionen kommer du och ditt djur få ett rum som vi förberett till er. Ljuset i rummet är dämpat och vi har tänt stearinljus.

Ditt djur får först en lugnade spruta som kan ges i nacken. Efter en kvart sover ditt djur och då ges en injektion med avlivningsvätska. Det är ett sömnmedel och ditt djur faller in i en djup sömn. Andningen upphör snart och efter en stund slutar hjärtat att slå.

Du bestämmer om du vill vara med under avlivningen eller bara vara med under den tiden som den lugnande sprutan verkar.

Du får stanna kvar hos ditt djur efteråt och ta farväl i lugn och ro. När du går tar vi hand om ditt djur på det sättet som du har önskat.

Sysav Djurkremering hämtar ditt djur hos oss.

Du kan välja gemensam kremering eller separat kremering.

Separat kremering kan tre veckor och du hämtar urnan här hos oss.  Stoftet läggs i en enkel pappersurna. Det finns även finare urnor som tillval att köpa.

Sysav har en vacker Djurminnesplats i anslutning till Spillepengs fritidsområde. Djurminnesplatsen är avskilt och vackert belägen vid ett vattendrag. Sysav kan även erbjuda en gravplats. Du måste välja separat kremering för båda alternativen.