Tandvård

Precis som vi människor kan våra husdjur få problem med tänderna, något som kan vara mycket smärtsamt och obehagligt.

Vanliga problem hos hundar är tandsten, tandlossning och tandfrakturer. Katter drabbas ofta av tandköttsinflammation och en specifik kattsjukdom som kallas TR (tidigare FORL) som är en mycket smärtsam, och för djurägaren ofta svårupptäckt, tandsjukdom.

Genom att ta hand om ditt djurs tänder kan man förebygga många tandproblem, men det kan vara svårt att veta hur man går till väga eller som djurägare, veta om ditt djur har ont i tänderna. Därför erbjuder vi gratis tandkonsultation på vakna djur, där vi kontrollerar ditt djurs tänder och ger tips och råd om vilka åtgärder som eventuellt behöver göras och vad man kan göra hemma för en bättre munhälsa.

I vår butik finns flera olika produkter för att underlätta att hålla efter ditt djurs tänder.

Flanksitt

Som en av få kliniker i Sverige så gör vi så kallade flanksnitt vid kastration av honkatter.

Operation

På operationsavdelningen tar vi hand om alla patienter med problem som kräver kirurgiska ingrepp men också förebyggande åtgärder som till exempel kastrationer.

Laboratorium

Vi har eget välutrustat laboratorium, vilket innebär att vi har möjlighet att utföra många av de vanligaste analyserna själva.

Ögon

Hos oss finns veterinär med speciell ögonkompetens.

Gastroskopi och bronkoskopi

Vi har även utrustning och resurser för att utföra både gastroskopi och bronkoskopi.

Tandvård

Precis som vi människor kan våra husdjur få problem med tänderna, något som kan vara mycket smärtsamt och obehagligt.

Fosterdiagnostik

Dräktighet hos hund kan säkerställas med ultraljud som vanligtvis utförs tidigast 28 dagar efter parning och det kan vi på Öresund Vellinge hjälpa er med.

Röntgen/ultraljud

För att vi skall kunna ställa en så säker diagnos som möjligt, behöver ibland den kliniska undersökningen kompletteras med röntgen eller/och ultraljud.

Specialistavdelning för ortopedi och avancerad mjukdelskirurgi

Chef för avdelningen är veterinär Henriette Ström, PhD,steg 2 specialist i kirurgi. Vi har kunskap och resurser att utföra avancerad ortopedi och mjukdelskirurgi.

Följ oss på våra sociala medier och via nyhetsbrev.

Vi är medlemmar i Svensk Djursjukvård vilket är djursjukvårdens arbetsgivar- och branschorganisation.

Läs mer