Tandvård

Precis som vi människor kan våra husdjur få problem med tänderna, något som kan vara mycket smärtsamt och obehagligt.

Vanliga problem hos hundar är tandsten, tandlossning och tandfrakturer. Katter drabbas ofta av tandköttsinflammation och en specifik kattsjukdom som kallas TR (tidigare FORL) som är en mycket smärtsam, och för djurägaren ofta svårupptäckt, tandsjukdom.

Genom att ta hand om ditt djurs tänder kan man förebygga många tandproblem, men det kan vara svårt att veta hur man går till väga eller som djurägare, veta om ditt djur har ont i tänderna. Därför erbjuder vi gratis tandkoll på vakna djur, där sköterskan kontrollerar ditt djurs tänder och ger tips och råd om vilka åtgärder som eventuellt behöver göras och vad man kan göra hemma för en bättre munhälsa. Du kan boka tid till gratis tandkoll på knappen, Boka tid, överst i höger hörn eller ringa till oss på 040-6161260.

I vår butik finns flera olika produkter för att underlätta att hålla efter ditt djurs tänder.

Flanksitt

Som en av få kliniker i Sverige så gör vi så kallade flanksnitt vid kastration av honkatter.

Operation

På operationsavdelningen tar vi hand om alla patienter med problem som kräver kirurgiska ingrepp men också förebyggande åtgärder som till exempel kastrationer.

Laboratorium

Vi har eget välutrustat laboratorium, vilket innebär att vi har möjlighet att utföra många av de vanligaste analyserna själva.

Gastroskopi och bronkoskopi

Vi har även utrustning och resurser för att utföra både gastroskopi och bronkoskopi.

Tandvård

Precis som vi människor kan våra husdjur få problem med tänderna, något som kan vara mycket smärtsamt och obehagligt. Vi erbjuder tandrens, digital tandröntgen och tandextraktioner av välutbildad personal. Vi erbjuder även gratis tandkoll till sköterska.

Fosterdiagnostik

Dräktighet hos hund kan säkerställas med ultraljud som vanligtvis utförs tidigast 28 dagar efter parning.

Röntgen/ultraljud

För att vi skall kunna ställa en så säker diagnos som möjligt, behöver ibland den kliniska undersökningen kompletteras med röntgen eller/och ultraljud.

Ortopedi och avancerad mjukdelskirurgi

Vi har kunskap och resurser att utföra avancerad ortopedi och mjukdelskirurgi.

Följ oss på våra sociala medier och via nyhetsbrev.

Vi är medlemmar i Svensk Djursjukvård vilket är djursjukvårdens arbetsgivar- och branschorganisation.

Läs mer