Öresunds Veterinärklinik i Vellinge
Välkommen till oss med ditt djur.

När ditt djur är sjuk eller är i behov av friskvård vill vi vara ert självklara vårdval. Vi är en välutrustad klinik och vill genom hög kompetens, lång samlad erfarenhet och ett stort personligt engagemang ge dig och din fyrbenta vän den allra bästa tänkbara service och omsorgsfulla vård. Hjärtligt välkommen till oss när du behöver hjälp med ditt djur!

Birgitta

Ditt djur i fokus

Patient hos oss

Djur är för många en viktig och älskad familjemedlem. När det händer dem något
finns vi där!

Boka tid

När du ringer till oss har du möjlighet att välja veterinär. Det känns ofta tryggast att få samma veterinär vid varje besök och vi gör alltid vårt yttersta för att möta era önskemål.

Akutfall

Vi tar alltid emot akutfall under våra öppettider. För att vi ska vara förberedda och kunna ta hand om er på bästa sätt ber vi er ringa på telefon 040-6161260 och meddela att ni är på väg.

Nyheter

Vi uppdaterar vår hemsida kontinuerligt men för de senaste nyheterna och aktuella erbjudanden, kampanjer, rabatter och föredrag så följ oss på Facebook och Instagram!

Birgitta Lindblad
Steg 1 specialist i hundens och kattens sjukdomar

Dragan Panic
Steg 1 specialist i hundens och kattens sjukdomar

Anna Agger
Steg 1 specialist i hundens och kattens sjukdomar

Elisabet Kinnby
Leg. Veterinär

Johanna Wadström (Föräldraledig)
Leg. Veterinär

Katrine Lindegaard
Leg. Veterinär Ultraljudsspecialist

Kristina Rosenström
Leg. Vet

Elina Them
Leg. Veterinär

Patricia Flyman
Leg. Djursjukskötare

Malin Freij
Leg. Djursjukskötare

Karl Thulin
Leg. Djursjukskötare

Megan Ask
Leg. Djursjukskötare

Petra Lienau
Leg. Djursjukskötare

Emelie Stavenheim
Djurvårdare nivå 3

Desirée Karlsson
Djurvårdare nivå 2

Emma-Anna Panic
Djurvårdare nivå 3

Paulina Engbe
Djurvårdare nivå 2

Sandra Svensson
Djurvårdare nivå 2

Caroline Dahlgren
Butiks ansvarig

Lotta Holmberg
Receptionsansvarig

Pernille Kyndesen
Verksamhetskoordinator

Våra medarbetare

På Öresund Vellinge arbetar för närvarande 10 veterinärer med olika specialinriktningar. 4 veterinärer med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, 1 steg 2 specialist i kirurgi, 2 veterinärer med tandkompetens, 2 veterinärer med ultraljudskompetens och 1 veterinär med special intresse i ögon och ögonsjukdomar.

Våra leg. djursjukskötare och djurvårdare vidareutbildas kontinuerligt och har olika intresseområden. Vi har dessutom en verksamhetskoordinator, en receptionsansvarig och en butikschef.

Samtliga medarbetare deltar kontinuerligt i kurser och kongresser både i Sverige och utomlands, för att uppehålla en hög standard och vara uppdaterade på de senaste inom olika områden.

För oss är det viktigt att vi arbetar bra tillsammans och vi är ett väl inarbetat team. Gemensamt för oss alla är att vi brinner för vårt yrke och ger 100% för att ge bästa tänkbara vård och service till dig och ditt djur!

Specialistdjursjukvård med omtanke och kärlek

(5/5) baserat på 85 omdömen

Våra specialistområden

Flanksitt

Som en av få kliniker i Sverige så gör vi så kallade flanksnitt vid kastration av honkatter.

Operation

På operationsavdelningen tar vi hand om alla patienter med problem som kräver kirurgiska ingrepp men också förebyggande åtgärder som till exempel kastrationer.

Laboratorium

Vi har eget välutrustat laboratorium, vilket innebär att vi har möjlighet att utföra många av de vanligaste analyserna själva.

Gastroskopi och bronkoskopi

Vi har även utrustning och resurser för att utföra både gastroskopi och bronkoskopi.

Tandvård

Precis som vi människor kan våra husdjur få problem med tänderna, något som kan vara mycket smärtsamt och obehagligt. Vi erbjuder tandrens, digital tandröntgen och tandextraktioner av välutbildad personal. Vi erbjuder även gratis tandkoll till sköterska.

Fosterdiagnostik

Dräktighet hos hund kan säkerställas med ultraljud som vanligtvis utförs tidigast 28 dagar efter parning.

Röntgen/ultraljud

För att vi skall kunna ställa en så säker diagnos som möjligt, behöver ibland den kliniska undersökningen kompletteras med röntgen eller/och ultraljud.

Ortopedi och avancerad mjukdelskirurgi

Chef för avdelningen är veterinär Henriette Ström, PhD,steg 2 specialist i kirurgi. Vi har kunskap och resurser att utföra avancerad ortopedi och mjukdelskirurgi.

Om oss

Bästa tänkbara vård och service för dig och ditt djur!

Vår vision är att erbjuda veterinärvård av hög standard till ett rimligt pris där både djur och djurägare känner sig sedda, hörda och väl omhändertagna.

Öresunds Veterinärklinik Vellinge öppnade på hösten 2016 i nyrenoverande och fräscha lokaler centralt i Vellinge. Det är en medelstor klinik med hög kompetens och samma typ av utrustning som på ett stort djursjukhus. Vi är ett väl sammansvetsat team som gör vårt yttersta för att våra patienter och djurägare ska kunna känna sig trygga och väl omhändertagna.

Kliniken ägs och drivs av chefsveterinär Birgitta Lindblad och vi är en helt fristående klinik utan några band till någon kedja eller större bolag. Birgitta har drivit eget sedan 1979 och har under den tiden startat och drivit inte mindre än fem kliniker runt om i Skåne men satsar i nuläget all tid och engagemang på kliniken i Vellinge och har inte längre några kopplingar till någon av de övriga klinikerna.

Följ oss på våra sociala medier och via nyhetsbrev.

Vi är medlemmar i Svensk Djursjukvård vilket är djursjukvårdens arbetsgivar- och branschorganisation.

Läs mer