Om oss

Bästa tänkbara vård och service för dig och ditt djur!

Vår vision är att erbjuda veterinärvård av hög standard till ett rimligt pris där både djur och djurägare känner sig sedda, hörda och väl omhändertagna.

Öresunds Veterinärklinik Vellinge öppnade på hösten 2016 i nyrenoverande och fräscha lokaler centralt i Vellinge. Det är en medelstor klinik med hög kompetens och samma typ av utrustning som på ett stort djursjukhus. Vi är ett väl sammansvetsat team som gör vårt yttersta för att våra patienter och djurägare ska kunna känna sig trygga och väl omhändertagna.

Kliniken ägs och drivs av chefsveterinär Birgitta Lindblad och vi är en helt fristående klinik utan några band till någon kedja eller större bolag. Birgitta har drivit eget sedan 1979 och har under den tiden startat och drivit inte mindre än fem kliniker runt om i Skåne men satsar i nuläget all tid och engagemang på kliniken i Vellinge och har inte längre några kopplingar till någon av de övriga klinikerna.

Vi erbjuder högkvalitativ djursjukvård inom många olika områden och för oss är det viktigt att djurägaren känner sig delaktig i de beslut som tas i varje enskilt fall. Vårt mål är alltid bästa möjliga vård i kombination med bästa möjliga service.

Vi utför medicinska utredningar och har tillgång till både röntgen och ultraljud för vidare diagnos. Vi har också tillgång till eget laboratorium, fullt utrustad operationsavdelning och högklassig tandavdelning med tandröntgen. Som en av få kliniker i södra Sverige har vi veterinär med speciell ögonkompetens vilket innebär att vi kan erbjuda ögonlysningar, utredning av ögonfall och operation av olika typer av ögonproblem.

Vi på Öresunds Veterinärklinik Vellinge är stolta över vad vi har att erbjuda våra kunder i form av kompetens, engagemang och service och hoppas att det ska göra att vi är ert självklara vårdval till just ditt djur.

Varmt välkommen till oss!

Specialistdjursjukvård med omtanke och kärlek

(5/5) baserat på 85 omdömen

Birgitta Lindblad
Leg.veterinär

Maria Larsson
Leg.veterinär

Mätta Hall
Leg.veterinär

Pia Blohme
Leg. Djursjukskötare

Annette Andersson
Leg.veterinär

Jenny Larsson
Leg. Djursjukskötare

Kristina Blomdell
Leg. Djursjukskötare

Åse Einarsson
Leg. Djursjukskötare

Lisbeth Holst-Nielsen
Leg. Djursjukskötare

Lotta Holmberg
Butiksföreståndare

Våra medarbetare

På Öresund Vellinge arbetar för närvarande 4 veterinärer med olika specialinriktningar och 2 av våra veterinärer har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. En veterinär har särskild ögonkompenens, vilket innebär att hon är auktoriserad att undersöka hundar/katter avseende ärftliga ögonsjukdomar.

Vi har 6 legitimerade djursjukskötare, även dessa med olika intresseområden och en butikschef med stort engagemang och kunnande.

Samtliga medarbetare deltar kontinuerligt i kurser och kongresser både i Sverige och utomlands, för att uppehålla en hög standard och vara uppdaterade på de senaste inom olika områden.

För oss är det viktigt att vi arbetar bra tillsammans och vi är ett väl inarbetat team där många av oss har arbetat länge tillsammans. Gemensamt för oss alla är att vi brinner för vårt yrke och ger 100% för att ge bästa tänkbara vård och service till dig och ditt djur!

Följ oss på våra sociala medier och via nyhetsbrev.

Vi är medlemmar i Svensk Djursjukvård vilket är djursjukvårdens arbetsgivar- och branschorganisation.

Läs mer